top of page

#GeenDorHout

Een mens is een mens en eenieder is waardevol op een eigen manier, althans dat is hoe ik erover denk. Hoe erg ik het dan ook met de mensen die hier anders over denken oneens ben, ook zij zijn waardevol op een eigen manier. Iedereen heeft het recht te bestaan en dat zou niemand van een ander mogen afpakken. Zodoende zou niemand zich hoeven verontschuldigen of verantwoorden voor eigen bestaansrecht.

En dus zou het niet nodig moeten zijn dat een hashtag als #GeenDorHout ontstaat. Iedereen zou, vanwege dat bestaansrecht, zijn leven ten volle mogen leven (voor zover dat mogelijk is door omstandigheden). Een van die omstandigheden, voor iedereen, is op dit moment Corona. Iedereen zou zich hierom dus een beetje moeten aanpassen om de impact van Corona, evenals de indirecte, maar gerelateerde gevolgen hiervan, zoveel mogelijk te beperken. Mag het zelf risico nemen ten koste van anderen gaan? Dat lijkt mij niet. En dat is dan ook precies het lastige, gezien het hier een virus betreft. Want ja, hoewel zelf risico nemen ook kan zonder dat dit ten koste van anderen gaat, is dat niet zo met een virus. In het geval van Corona geldt dus ook: zelf risico nemen is risico nemen voor een ander, en zodoende zorgen voor beperking van het leven van een ander.

Kunnen we alsjeblieft een beetje rekening houden met elkaar en deze, voor iedereen lastige tijd, voor iedereen zo positief mogelijk (onder omstandigheden) maken? Als iedereen zich gewoon aan de regels houdt, voor zichzelf en voor anderen, iedereen de ander respecteert voor wie diegene is en een ander respecteert voor zelfverkozen extra voorzichtigheid, maken we deze lastige tijd volgens mij voor iedereen iets meer te verdragen. Met dit stuk roep ik overigens niet op tot boycot van Trouw en De Volkskrant (wat sommigen die de #GeenDorHout hashtag gebruiken wel doen). Wel zou ik het waarderen als zij ook een ingestuurd tegengeluid zouden laten horen, waarbij het uiteraard bij hun ligt dit wel of niet te doen. Sterkte de komende tijd, voor iedereen!

Recente blogposts

Alles weergeven

Verhaal: Personage-handeling Karel Ernst

Hier is weer een (stukje van een) verhaal, opnieuw geschreven voor een huiswerkopdracht van een schrijfcursus. Een personage-handeling dit keer. Langzaam kwam Karel Ernst de trap van het appartementen

bottom of page